Skip to content

Studiedag: “Zorg verlenen”

07 November 2022

Levenseinde
25/11/2022

Op 25 november vindt de volgende studiedag plaats rond het thema ‘zorg verlenen’ bij het levenseinde.

Wat wil dat zeggen, voor iemand ‘zorgen’? Vanaf wanneer spreken we over zorg? Wat is daar een kenmerk van? Op welk niveau bevindt de zorg zich (lichaam, geest, relatie, instelling, gezondheidssysteem enz.)? Welke praktijken of middelen worden gebruikt om iets als een handeling van zorg te kwalificeren? Omgekeerd, wat behoort niet tot de zorg?

 

Het begrip zorg is standaard verankerd in het werk van de ‘verzorger’, in de ‘palliatieve zorg’, in de ‘verzorgingstehuizen’, in het ‘gezondheidszorgstelsel’. Het is zo vanzelfsprekend dat we soms niet meer de reflex hebben om ons af te vragen wat we werkelijk onder zorgverlening verstaan.

 

Dus laten we nu de tijd nemen daar samen bij stil te staan. Een panel van sprekers met verschillende achtergronden zal enkele antwoorden bieden. We nodigen je uit om je bevindingen met ons te komen delen tijdens deze ontmoetingsdag.

 

 

Voor meer informatie:

 

Op 25 november vindt de volgende studiedag plaats rond het thema ‘zorg verlenen’ bij het levenseinde.

Wat wil dat zeggen, voor iemand ‘zorgen’? Vanaf wanneer spreken we over zorg? Wat is daar een kenmerk van? Op welk niveau bevindt de zorg zich (lichaam, geest, relatie, instelling, gezondheidssysteem enz.)? Welke praktijken of middelen worden gebruikt om iets als een handeling van zorg te kwalificeren? Omgekeerd, wat behoort niet tot de zorg?

 

Het begrip zorg is standaard verankerd in het werk van de ‘verzorger’, in de ‘palliatieve zorg’, in de ‘verzorgingstehuizen’, in het ‘gezondheidszorgstelsel’. Het is zo vanzelfsprekend dat we soms niet meer de reflex hebben om ons af te vragen wat we werkelijk onder zorgverlening verstaan.

 

Dus laten we nu de tijd nemen daar samen bij stil te staan. Een panel van sprekers met verschillende achtergronden zal enkele antwoorden bieden. We nodigen je uit om je bevindingen met ons te komen delen tijdens deze ontmoetingsdag.

 

 

Voor meer informatie:

 

Scroll To Top