Skip to content

Born in Brussels bouwt bruggen tussen professionals

04 October 2022

Born in Brussels is een website over de geboorte en de eerste kinderjaren in het Brussels Gewest.

 

Met nieuws, getuigenissen, nuttige tips en een goed gevuld adresboek, is het een handig instrument voor zowel het grote publiek als de professionals in het Gewest. Het project wil ook de perinatale sector samenbrengen en de banden aanhalen tussen verenigingen, zorgcentra en andere instanties, die zich inzetten voor het welzijn van ouders en jonge kinderen in Brussel. 

 

 Wat kan ik vinden op Born in Brussels?  

De website evolueert onafgebroken en telt heel wat informatieve pagina’s over de kinderwens, de zwangerschap, de bevalling en de vroege kindertijd van 0 tot 2,5 jaar. Hij bevat ook twee lijsten met nuttige adressen in Brussel. De eerste met de gegevens van verenigingen die werken rond de thema’s van de website, en de andere (SOS) met nuttige adressen voor noodhulp. Verder omvat de website ook een grote rubriek over de rechten van ouders en de administratieve verplichtingen in Brussel. Die kwam tot stand in samenwerking met vzw Helder Recht en biedt automatisch geüpdatete juridische info in mensentaal, geschreven door onderlegde juristen. Verder zijn er nog actua, getuigenissen, een agenda met events rond perinataliteit in Brussel en nuttige tips.

 

Een troef voor de Brusselse burgers

Wanneer een jonge of toekomstige Brusselse ouder met vragen zit rond de geboorte en de vroege kindertijd en op het internet op zoek gaat naar antwoorden, vindt hij een massa info op talloze commerciële, overheids- en buitenlandse websites. Voor de komst van Born in Brussels bestond er geen specifieke bron voor Brussel, hoewel de Brusselse bevolking een heel specifiek profiel heeft. Een deel van de bevolking leeft jammer genoeg in armoede, er is de uitgesproken multiculturaliteit, tweetaligheid is een vereiste en de actoren, diensten en reglementeringen verschillen soms sterk van de rest van het land.  Vandaar het belang van een neutrale website met een identieke content in beide landstalen, een Brusselse adressenlijst, een focus op de kwetsbare gezinnen en getuigenissen van lokale mensen. Met andere woorden, alles wat Born in Brussels vandaag is!

 

Steun voor professionals 

De professionals uit de perinatale wereld kunnen eveneens gebruik maken van de informatie en adressenlijsten. Born in Brussels wil een sleutelrol spelen in de perinatale zorg in het Brussels Gewest door een collaboratief netwerk met hen op te bouwen. Gezien het indrukwekkende aantal initiatieven in Brussel, is het bijna onmogelijk om die allemaal te kennen. Born in Brussels zal zich daarom inspannen om ze onder de aandacht te brengen van het brede publiek via conferenties, diverse samenwerkingsverbanden, onlineartikelen enz. Wat is er immers beter voor een werknemer dan het Brusselse verenigingslandschap te kennen om zijn begunstigden efficiënt te kunnen doorverwijzen, maar ook om deskundigen te kunnen vinden over de onderwerpen waarmee hij minder vertrouwd is?

Professionals kunnen ook hun activiteiten (workshop babywearing, gespreksgroep, workshop zwangerschapsdiabetes of tweelingzwangerschap, steun voor alleenstaande moeders, enz.) kunnen promoten via de agenda of een interview op de website, en aankondigingen kunnen worden gedeeld via de nieuwsbrief.

Born in Brussels wil tevens bijdragen aan uiteenlopende projecten, alle ideeën zijn welkom! We werken nu al samen met “Docteur Coquelicot” (Wetenschappelijke Vereniging van Huisartsen) om een e-book te creëren met aanbevelingen over milieugezondheid voor, tijdens en na de conceptie van een kind.

Doe mee met het project!

De website van Born in Brussels is toegankelijk via www.bornin.brussels. Het team is beschikbaar voor suggesties, vragen of aanbevelingen via info@bornin.brussels. Tot slot heeft het project ook een Facebook-pagina, een Twitter-account en een LinkedIn-account, dus aarzel niet om het via deze verschillende kanalen te volgen en in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Born in Brussels is een website over de geboorte en de eerste kinderjaren in het Brussels Gewest.

 

Met nieuws, getuigenissen, nuttige tips en een goed gevuld adresboek, is het een handig instrument voor zowel het grote publiek als de professionals in het Gewest. Het project wil ook de perinatale sector samenbrengen en de banden aanhalen tussen verenigingen, zorgcentra en andere instanties, die zich inzetten voor het welzijn van ouders en jonge kinderen in Brussel. 

 

 Wat kan ik vinden op Born in Brussels?  

De website evolueert onafgebroken en telt heel wat informatieve pagina’s over de kinderwens, de zwangerschap, de bevalling en de vroege kindertijd van 0 tot 2,5 jaar. Hij bevat ook twee lijsten met nuttige adressen in Brussel. De eerste met de gegevens van verenigingen die werken rond de thema’s van de website, en de andere (SOS) met nuttige adressen voor noodhulp. Verder omvat de website ook een grote rubriek over de rechten van ouders en de administratieve verplichtingen in Brussel. Die kwam tot stand in samenwerking met vzw Helder Recht en biedt automatisch geüpdatete juridische info in mensentaal, geschreven door onderlegde juristen. Verder zijn er nog actua, getuigenissen, een agenda met events rond perinataliteit in Brussel en nuttige tips.

 

Een troef voor de Brusselse burgers

Wanneer een jonge of toekomstige Brusselse ouder met vragen zit rond de geboorte en de vroege kindertijd en op het internet op zoek gaat naar antwoorden, vindt hij een massa info op talloze commerciële, overheids- en buitenlandse websites. Voor de komst van Born in Brussels bestond er geen specifieke bron voor Brussel, hoewel de Brusselse bevolking een heel specifiek profiel heeft. Een deel van de bevolking leeft jammer genoeg in armoede, er is de uitgesproken multiculturaliteit, tweetaligheid is een vereiste en de actoren, diensten en reglementeringen verschillen soms sterk van de rest van het land.  Vandaar het belang van een neutrale website met een identieke content in beide landstalen, een Brusselse adressenlijst, een focus op de kwetsbare gezinnen en getuigenissen van lokale mensen. Met andere woorden, alles wat Born in Brussels vandaag is!

 

Steun voor professionals 

De professionals uit de perinatale wereld kunnen eveneens gebruik maken van de informatie en adressenlijsten. Born in Brussels wil een sleutelrol spelen in de perinatale zorg in het Brussels Gewest door een collaboratief netwerk met hen op te bouwen. Gezien het indrukwekkende aantal initiatieven in Brussel, is het bijna onmogelijk om die allemaal te kennen. Born in Brussels zal zich daarom inspannen om ze onder de aandacht te brengen van het brede publiek via conferenties, diverse samenwerkingsverbanden, onlineartikelen enz. Wat is er immers beter voor een werknemer dan het Brusselse verenigingslandschap te kennen om zijn begunstigden efficiënt te kunnen doorverwijzen, maar ook om deskundigen te kunnen vinden over de onderwerpen waarmee hij minder vertrouwd is?

Professionals kunnen ook hun activiteiten (workshop babywearing, gespreksgroep, workshop zwangerschapsdiabetes of tweelingzwangerschap, steun voor alleenstaande moeders, enz.) kunnen promoten via de agenda of een interview op de website, en aankondigingen kunnen worden gedeeld via de nieuwsbrief.

Born in Brussels wil tevens bijdragen aan uiteenlopende projecten, alle ideeën zijn welkom! We werken nu al samen met “Docteur Coquelicot” (Wetenschappelijke Vereniging van Huisartsen) om een e-book te creëren met aanbevelingen over milieugezondheid voor, tijdens en na de conceptie van een kind.

Doe mee met het project!

De website van Born in Brussels is toegankelijk via www.bornin.brussels. Het team is beschikbaar voor suggesties, vragen of aanbevelingen via info@bornin.brussels. Tot slot heeft het project ook een Facebook-pagina, een Twitter-account en een LinkedIn-account, dus aarzel niet om het via deze verschillende kanalen te volgen en in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Scroll To Top