Skip to content

OPLEIDING GEBASEERD OP ACTIEF LUISTEREN EN BEGELEIDING IN PALLIATIEVE ZORG VOOR VRIJWILLIGERS | 2022 |

08 October 2021

Levenseinde

Deze opleiding is bedoeld voor niet-professionelen die zich als vrijwilliger willen engageren binnen een palliatieve zorgsetting in het ziekenhuis, thuis of in een rust- en verzorgingstehuis (RVT).

Het betreft een ontwikkelingstraject waarbij vele onderwerpen met betrekking tot het levenseinde aan bod komen, waaronder: luisteren, emoties, waarden, verbondenheid en afstand, onmacht, schuld, waardigheid, dood, rouw, euthanasie, ethiek… Deze training houdt ook rekening met de vragen en verwachtingen van de deelnemers.

 • Volgende sessie: winter 2022  van 9u30 tot 15u30:
  • 20 en 27 januari
  • 3, 10, 17 en 24 februari
  • 10 en 24 maart
 • Bijdrage in de kosten: € 300
 • Plaats van opleiding: Brussel
 • Inschrijvingsvoorwaarden: een voorafgaand gesprek hebben met een psycholoog van BRUSANO waaruit uw motivatie blijkt. Het aantal inschrijvingen is beperkt. Elke inschrijving voor de opleiding impliceert een verbintenis tot de hele reeks.
 • Contact: claudine.hardy@brusano.brussels – 02 880 29 85

Deze opleiding is bedoeld voor niet-professionelen die zich als vrijwilliger willen engageren binnen een palliatieve zorgsetting in het ziekenhuis, thuis of in een rust- en verzorgingstehuis (RVT).

Het betreft een ontwikkelingstraject waarbij vele onderwerpen met betrekking tot het levenseinde aan bod komen, waaronder: luisteren, emoties, waarden, verbondenheid en afstand, onmacht, schuld, waardigheid, dood, rouw, euthanasie, ethiek… Deze training houdt ook rekening met de vragen en verwachtingen van de deelnemers.

 • Volgende sessie: winter 2022  van 9u30 tot 15u30:
  • 20 en 27 januari
  • 3, 10, 17 en 24 februari
  • 10 en 24 maart
 • Bijdrage in de kosten: € 300
 • Plaats van opleiding: Brussel
 • Inschrijvingsvoorwaarden: een voorafgaand gesprek hebben met een psycholoog van BRUSANO waaruit uw motivatie blijkt. Het aantal inschrijvingen is beperkt. Elke inschrijving voor de opleiding impliceert een verbintenis tot de hele reeks.
 • Contact: claudine.hardy@brusano.brussels – 02 880 29 85
Scroll To Top