Skip to content

Multidisciplinair klinisch overleg

07 June 2021

Multidisciplinair overleg

Begeleidt u mensen die multidisciplinaire zorg nodig hebben en merkt u dat er een probleem is met de organisatie van het begeleidende hulp- en zorgnetwerk? Dit initiatief kan interessant zijn voor u.

Het multidisciplinair klinisch overleg is een participatief proces waardoor de multidisciplinaire zorgverlening (opnieuw) kan worden opgestart door te beginnen met het omschrijven van het project van de gebruiker of patiënt, de rol van elk van de zorgverleners te (her)definiëren, het zorgplan te valideren en aan te passen. Het overleg wordt voorgesteld aan gebruikers of patiënten die multidisciplinaire zorg nodig hebben en die een continuïteitsprobleem ervaren binnen het hulp- en zorgnetwerk dat hen begeleidt. De gebruiker of patiënt doet mee aan het project en neemt deel aan het overleg.

Momenteel gaat het om een proefproject met als doel:

  • de uitvoering van multidisciplinair klinisch overleg te vergemakkelijken
  • de vraag naar deze regeling in het Brusselse gewest correct te evalueren
  • mogelijke organisatoren voor dit soort overleg te vinden.

Wilt u meer weten over dit initiatief en wilt u de mensen die u begeleidt eraan laten deelnemen? Neem contact met ons op. Wij leggen u alles uit. Weet echter dat de proeffase die momenteel loopt bedoeld is voor een beperkt aantal gebruikers of patiënten met uiteenlopende problemen.

WANTED

Bent u een hulp- of zorgverlener? Bent u geïnteresseerd om de organisatie van dit soort overleg op u te nemen? We bespreken graag de vereiste competenties en voorwaarden voor deze functie met u.

Deelname aan het initiatief door hulp- of zorgverleners wordt gefinancierd in het kader van dit project.

Begeleidt u mensen die multidisciplinaire zorg nodig hebben en merkt u dat er een probleem is met de organisatie van het begeleidende hulp- en zorgnetwerk? Dit initiatief kan interessant zijn voor u.

Het multidisciplinair klinisch overleg is een participatief proces waardoor de multidisciplinaire zorgverlening (opnieuw) kan worden opgestart door te beginnen met het omschrijven van het project van de gebruiker of patiënt, de rol van elk van de zorgverleners te (her)definiëren, het zorgplan te valideren en aan te passen. Het overleg wordt voorgesteld aan gebruikers of patiënten die multidisciplinaire zorg nodig hebben en die een continuïteitsprobleem ervaren binnen het hulp- en zorgnetwerk dat hen begeleidt. De gebruiker of patiënt doet mee aan het project en neemt deel aan het overleg.

Momenteel gaat het om een proefproject met als doel:

  • de uitvoering van multidisciplinair klinisch overleg te vergemakkelijken
  • de vraag naar deze regeling in het Brusselse gewest correct te evalueren
  • mogelijke organisatoren voor dit soort overleg te vinden.

Wilt u meer weten over dit initiatief en wilt u de mensen die u begeleidt eraan laten deelnemen? Neem contact met ons op. Wij leggen u alles uit. Weet echter dat de proeffase die momenteel loopt bedoeld is voor een beperkt aantal gebruikers of patiënten met uiteenlopende problemen.

WANTED

Bent u een hulp- of zorgverlener? Bent u geïnteresseerd om de organisatie van dit soort overleg op u te nemen? We bespreken graag de vereiste competenties en voorwaarden voor deze functie met u.

Deelname aan het initiatief door hulp- of zorgverleners wordt gefinancierd in het kader van dit project.

Scroll To Top