Skip to content

Neem deel aan de evaluatie van een serious game voor mantelzorgers van mensen met Alzheimer

09 November 2020

Agenda

Neem deel aan de evaluatie van een serious game voor mantelzorgers van mensen met Alzheimer!

Over het project

Het Europees (AAL-programma) project Posthcard werkt aan de ontwikkeling van een leerplatform met een “serious game”, gericht op mantelzorgers van mensen met Alzheimer. Het doel is om mantelzorgers te ondersteunen in hun dagelijkse thuiszorg. In dit leerzaam computerspel speelt de mantelzorger een essentiële rol en kan hij/zij verschillende (complexe) zorgsituaties doorlopen die zich kunnen voordoen in de dagelijkse contacten met de persoon met Alzheimer. Deze Alzheimer Care Trainer is een hulpmiddel om zichzelf te trainen in Alzheimerzorg.

 

Over de sessies

Om ervoor te zorgen dat de serious game zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de mantelzorgers, zoeken we geïnteresseerden die het computerspel samen met ons willen verbeteren. Op dit moment hebben we een eerste versie ontwikkeld, die we nu laten evalueren.

Ten gevolge van COVID-19 organiseren we nu online sessies door middel van videobellen. Indien gewenst is het mogelijk om de video-oproep vooraf uit te testen.  Tijdens de sessie tonen we het spel en vragen we jou het uit te proberen en feedback te geven. Daarna stellen we vragen over de spelervaring. De bevraging zal ongeveer 45 minuten duren.

 

Ben je nieuwsgierig en wil je meedoen? Of heb je vragen over het project of de sessies? Neem dan zeker contact met ons!

Contact: Pia Vandebergh – pia.vandebergh@brusano.brussels – 0470/744.410    

 

> INSCHRIJVEN <  

 

Neem deel aan de evaluatie van een serious game voor mantelzorgers van mensen met Alzheimer!

Over het project

Het Europees (AAL-programma) project Posthcard werkt aan de ontwikkeling van een leerplatform met een “serious game”, gericht op mantelzorgers van mensen met Alzheimer. Het doel is om mantelzorgers te ondersteunen in hun dagelijkse thuiszorg. In dit leerzaam computerspel speelt de mantelzorger een essentiële rol en kan hij/zij verschillende (complexe) zorgsituaties doorlopen die zich kunnen voordoen in de dagelijkse contacten met de persoon met Alzheimer. Deze Alzheimer Care Trainer is een hulpmiddel om zichzelf te trainen in Alzheimerzorg.

 

Over de sessies

Om ervoor te zorgen dat de serious game zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de mantelzorgers, zoeken we geïnteresseerden die het computerspel samen met ons willen verbeteren. Op dit moment hebben we een eerste versie ontwikkeld, die we nu laten evalueren.

Ten gevolge van COVID-19 organiseren we nu online sessies door middel van videobellen. Indien gewenst is het mogelijk om de video-oproep vooraf uit te testen.  Tijdens de sessie tonen we het spel en vragen we jou het uit te proberen en feedback te geven. Daarna stellen we vragen over de spelervaring. De bevraging zal ongeveer 45 minuten duren.

 

Ben je nieuwsgierig en wil je meedoen? Of heb je vragen over het project of de sessies? Neem dan zeker contact met ons!

Contact: Pia Vandebergh – pia.vandebergh@brusano.brussels – 0470/744.410    

 

> INSCHRIJVEN <  

 

Scroll To Top